top of page

Service

Uitlijnen

Alle wielen op de millimeter in het juiste spoor.

Bij het uitlijnen en laten sporen van de wielen gaat het om millimeters. Wielen uitlijnen vergt daarom gedegen vakkennis, speciale uitlijnapparatuur en bijzondere nauwkeurigheid. Bij Steegro Banden bent u hiervoor aan het juiste adres. Wielen die niet goed zijn uitgelijnd veroorzaken dikwijls klachten als: slijtage aan de binnen- of buitenkant van de banden, het naar een kant trekken van de auto en te zwaar of te licht sturen. U kunt ook te maken krijgen met een auto die niet fijn in- of uitstuurt, of een stuur dat terugdraait na het nemen van de bocht.

 

Steegro banden, uw bandenspecialist, zorgt niet alleen voor een perfecte wielsporing, maar besteedt ook aandacht aan belangrijke aspecten als wielvlucht en askanteling. Vanwege de precisie van onze monteurs komen klanten uit de wijde regio voor het uitlijnen naar ons toe. Profiteer ook van onze jarenlange ervaring en technische kennis. We zijn u graag van dienst!

Balanceren

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor uw rijcomfort.

Daarnaast zal het bijdragen aan een lange levensduur van de banden. Niet-gebalanceerde banden kunnen trillingen veroorzaken, resulteren in vermoeidheid van de bestuurder, voortijdige bandenslijtage en onnodige slijtage van de wielophanging van uw auto.

 

Banden moeten gebalanceerd worden als ze net gemonteerd zijn en als ze opnieuw worden gemonteerd na een reparatie. Banden moeten opnieuw worden gebalanceerd als de eerste tekenen van trillingen of slingeren worden waargenomen. Trillingen kunnen ook het gevolg zijn van onjuiste uitlijning of mechanische problemen.

 

Steegro Banden kan een deskundige diagnose stellen en voor reparatie zorgen.

Tyre-trimmen

Loan approval in minutes.

Soms slijten banden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen uitkomst meer biedt. De grootste oorzaak: moderne auto’s worden met steeds grotere velgen en brede, lagere banden uitgevoerd. Tevens worden de ophangingen steeds lichter. De personenautoband wordt door deze samenstelling steeds gevoeliger voor ongelijke slijtage. Ongelijke slijtage (cuppen) leidt tot een hoger afrolgeluid en het welbekende trillen van het stuur. 

 

Voorheen leek de enige oplossing het vervangen van uw banden. Vaak erg zonde, omdat uw banden verder in prima staat verkeren. Hier heeft Steegro banden de oplossing voor. Het trimmen van banden, Tire-Trimmen genoemd, maakt de band weer perfect rond. Tire-Trimmen is het slijpen van het loopvlak, waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Ook wordt de band op het originele velg “getrimd” , waardoor een 100% ronde band/velg combinatie ontstaat. U rijdt comfortabel, de trillingen verdwijnen en uw banden maken veel minder geluid. Het trimmen van de band heeft bovendien een positief effect op het aantal kilometers welke met de band gereden kan worden. 

 

De voordelen van het banden-trimmen:

- Comfortabele besturing

- Lager afrolgeluid 

- Verlenging levensduur van banden door gelijkmatig afrollen

- Verlaging in het brandstofgebruik.

Ook biedt Steegro banden een mobiele pechservice voor vrachtwagens die langs de weg gestrand zijn met een defect wiel aan truck of trailer.

Geef aan ons door waar u staat, wat het probleem is en eventueel de maat en codering van de band waar het om gaat.

 

Verder kunnen wij gebruik maken van een internationale service die u waar dan ook binnen Europa kan helpen.

Wij hebben ook mobiele truckservice

TruckForce

Als wagenparkbeheerder of zelfstandig eigenaar-ondernemer is het absoluut noodzakelijk dat u uw vrachtwagenbanden in topconditie houdt.

 

En als u ooit hulp nodig heeft bij pech onderweg, wilt u ervan verzekerd zijn dat het eerste nummer dat u belt, de vereiste herstelservice biedt. Daarom heeft Goodyear Dunlop Truckforce in het leven geroepen.

 

 

Fleetcheck

Steegro banden voert het beheer en de controle uit over de banden van uw truck, trailer en of bestelwagenvloot. Wij kennen uw vloot, werken conform inspectieplanningen die zijn toegesneden op het weggebruik van uw vloot, voeren deze uit en informeren en adviseren u over de ontwikkelingen binnen uw vloot.

 

Op locatie controleren wij banden op spanning, slijtage en uitlijning. Alsof uw vloot de onze is, werken wij aan het zo lang mogelijk veilig rijdend houden van uw vloot, tegen zo laag mogelijke kosten.

bottom of page